Här är jag!
Jag är Johanna, 30årig tvåbarnsmamma som håller till i söderort - Stockholm.
Har ett förflutet med olika ätstörningar och ett grymt sockerberoende.
Trivs inte alls med min kropp och dess tyngd gör att jag inte orkar med, så nu jädrans ska jag kämpa mej ner till min trivselvikt på 62 kilo.

Hänger ni me?

Livsstilsresan till Mallorca:
Översätt:
Aktuell vikt | Veckans vikt:
 • 121008 - 63.9kilo
 •  
  Räkna ut ditt BMI  BMI-tabell »

  Ads:

  Plus?

  Tror vågen kommer visa plus på måndag, har inte vägt mej nu men känner mej svullen trots att mensen är slut, vet inte om det beror på medicinerna eller att jag slutat röka, men men.. Detta får mej inte att ge upp, utan jag fortsätter som jag gör, några kilo + betyder bara att jag har några kilo extra att kämpa mej av med.

  Att bli rökfri är just nu första prioritet!
  Varit rökfri 2 veckor nu på söndag och det känns bra.
  Vikten kommer lite i andra hand, men fortfarande så tänker jag på vad jag äter.
  Blir dock många morötter nu när jag känner röksuget. :)
  Men det känns hälsosamt att knapra mängder av morötter än att röka mängder av gift.

  Hur tänker ni andra när det står plus på vågen?
  Besvikna? Förståelse om det finns anledningar (förutom att man ätit fel)? Arg? Likgiltig?

  8 Responses to Plus?

  • Vågen, har arbetat med att väga mig allt mindre, blir klart helt nere om vågen visar plus, har då tidigare haft lätt att återfalla i mitt matmissbruk, (eller vad man nu ska kalla det??) Alltså när vågen visat plus, ha de gott

  • TuffLoysan says:

   Ang mig å mina förändringar i livet så går de skitbra!! Å att minska på öl/alkohol var lättare än ja trodde. Skriver dock en del om det i min låsta blogg.

   Lycka till med att sluta röka!! Du klarar det bara du vill! :)

  • Lina says:

   Jag har stått mer eller mindre still på vågen i 4 veckor (!). Det är egentligen andra gången på min viktminskningsresa jag hamnar på en sådan platå… Min teori är ökad träning i kombination med en platå… Känner mig oftast bara frustrerad och förbannad på vågen när det händer (dvs dom gångerna man anser att man gjort allt rätt, och INTE förtjänat ett + eller ett +/-0). Man får vara arg ett tag, sen är det bara att ta nya tag och då kommer tävlingsmänniskan i mig fram! Blir så jävla envis. Det är bara att köra ÄNNU hårdare nästa vecka. När det väl lossnar är det så jävla skönt!!!

   Tack för en fin blogg!
   Lina (startvikt januari: 100 nuvarande vikt: 84 målvikt:73-ish). :grin:

  • Johanna says:

   Lina: Wow bra jobbat av dej! :)
   Vi får peppa varandra förbi dessa lägen när vågen står still..

   Kram

  • Lisa says:

   Hur går det med rökningen?! Jag håller tummarna att det går bra för dig. Det är inte lätt (I know)
   Jag slutade i Maj 2011, jag känner fortfarande av suget (ofta), men jag har gett mig 17 på att inte börja igen! Jag glömmer dock bort ibland att ge mig själv en klapp på axeln-man är stark som fixar sluta röka.. och allt annat man fixar :-)

   Ett plus på vågen brukar få mig att bli ännu mer peppad, typ ”nu jäklar” hahaha

   Ha en toppendag, kraaam!

  • Johanna Tolstoy says:

   Vad stark du är som försöker sluta röka, det är det bästa man kan göra och har själv genomgått det. Har förändrat mitt liv på vis jag inte ens kan förklara, positiva dock!

   Självklart blir man arg när det är plus på vågen trots att man har kämpat. Men man måste se till det längre perspektivet och förstå någonstans i bakhuvudet att man kommer att lyckas med tiden… tålamod är jätteviktigt!!

  • Lisa says:

   Åååh, va härligt Heja Dig! 3 veckor är ju liksom en gräns, fixar du det så fixar du detta! Det är väl som med vikten, det gäller att bestämma sig :-)

   Tack, jag mår ”hyffsat”, ”huvudet upp och fötterna ner” iaf, som det ska :-) Är på rätt väg, mår bättre och bättre :-) Är bara så galet energilös emellanåt :-)

   Ha en toppenhelg nu! Kramkram!

  • Att bli rökfri går före alla kilon!!! Duktiga du!!!

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Prenumerera på bloggen
  bloglovin
  På Facebook:
  Pinga Frisim
  Träningsbloggar
  Viktbloggar - Dietguiden.com  SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg